Salg af mørt og lækkert oksekød.
Racen og kødetKøerne går på græs på marker og i engen hele sommeren sammen med deres kalve. Når efteråret kommer tager vi kalvene ind i stalden. Køerne venter til vejret bliver mere ustadigt, hvorefter hele besætningen går i løsdriftstalden hen over vinteren, hvor de ligger i halm og fodres med wraphø , der slået på egne marker.
Dyrene transporteres til slagt på et slagteri, hvor vi ved, at kødet får en nænsom og korrekt behandling, bl.a. i form af langsom nedkøling, en tilstrækkelig modning samt efterfølgende god udskæring, der sikre den bedste kvalitet og den fulde smagsoplevelse.
Læs mere om udskæring og tilberedningstips under "Racen og kødet".
Hvordan bestiller man:
Salget af krogmodnet ungdyr af egen alv, forgår normalt i kvarte udskæringer der er finparterede og klar til at lægge i fryseren. I en udskæring/portioner er der ca. 40-55 kg kød fordelt på stege, bøffer, hakket og suppeben.
Man kan vælge imellem to forskellige udskærings pakker:
1. Culotte og lårtunge (som Roastbeef) eller
2. Tyndsteg og Cuvette
Pakkerne kan reserveres så længe
det er muligt at få til at gå op. Evt. ønsker afgives ved bestilling.
I alle pakker er der:
Mørbrad (Udskæring til tournedos)
Roastbeef (inderlår)
Højrebsteg (Udskæring til Entrecóte)
Tyksteg (Gammeldags oksesteg)
Engelske bøffer 4-6 stk.
Wienersnitsel ca. 12-16 stk.
Benløse
fugle/bankekød (til wok, fondue, spyd m.v.)
Osso Buco ca. 8-10 stk.
Ben
til Suppe/fond
Hjerte, lever, tunge eller oksehale (ønsket afgives ved bestilling)
Hakket kød ca. 18-20 kg, fedt ca. 10-12% (hvilket er inkl. bovstege, tværreb og bryst)
BEMÆRK: Specielle
ønsker om hakket eller hele stykker - der gives besked ved bestilling.
- Ønsker man osso buco hakket ? (ellers er de med som hele bøffer)
- Ønskes nogle af bovstege, tværreb, bryst som hele stykker ? (ellers hakkes det)
Pris: 78
kr. pr/kg incl. moms - Prisen er inkl. slagtning og fin partering
Bemærk: Ca. 10-12 % af dyret er hoved, ben, klove m.m. Dette er fraskåret
ved udskæringen og er ikke med i portionerne. Hos os betaler man kun for det kød man reelt får, dvs. at modnings- og udskæringssvind er fratrukket.
Alle kødstykker er mærket med små sedler og er lige til at lægge i fryseren.
Kødet sælges privat - direkte fra slagter - kødet
er afsat på forhånd inden dyret sendes til slagt. Slagtetidspunkterne kan variere - men ca. jan og maj - så ring og bliv skrevet op. Tlf. Per: 2128 5674/ Tina 2324 2278
Bemærk: De trofaste stamkunder får
først budet, derfor kan der være ventetid, men det kan godt betale sig at stå på ventelisten.
Pølser med 100% oksekød
Hvert år i forbindelse med maj/juni slagtningen får vi lavet lækre grill pølser hos vores slager i Bjerre.
Pølserne består af 100% oksekød, suppe, majsstivelse samt en tilpasset krydderiblanding. Det vil sige at pølserne er glutenfri.
Tilberedning: Det anbefales at pølsen ikke kommer direkte fra fryseren inden tilberedning, samt at pølsen varmes langsomt op og serverer den med det samme, når pølsen er klar. Derved opnår man en flot ensartet pølse med masser af saft.
Grill dem indirekte eller steg dem ved svag varme på en pande med lidt olie.
Advarsel: En Hereford pølse mætter mere end en alm. svinepølse, da det er 100 % rent kalvekød 😉
Man skal sige til i god tid hvis man ønsker at stå må maillisten den dag pølserne udbydes, da de er meget populære.