Hvorfor Hereford:
Hereford er én af verdens mest populære kødkvæg racer, og har vundet stor udbredelse pga. sine mange kvaliteter. Hereford er robuste og hårdføre dyr, der trives godt i det danske klima, og helst opholder sig på græs hele året. Men det er først og fremmest kødet, der har gjort Hereford kendt af mange som noget særligt. Det naturlige fedt mellem muskelfibrene, giver en mørhed, som er helt speciel for Hereford. Når man steger kødet, smelter fedtet, og efterlader kødet saftigt og fuld af smag.

Kort om Hereford

Hvorfor Hereford:
Hereford er én af verdens mest populære kødkvæg racer, og har vundet stor udbredelse pga. sine mange kvaliteter. Hereford er robuste og hårdføre dyr, der trives godt i det danske klima, og helst opholder sig på græs hele året. Men det er først og fremmest kødet, der har gjort Hereford kendt af mange som noget særligt. Det naturlige fedt mellem muskelfibrene, giver en mørhed, som er helt speciel for Hereford. Når man steger kødet, smelter fedtet, og efterlader kødet saftigt og fuld af smag.

Betingelser for at kødet bliver mørt og godt er bl.a:
Pasning: Dyrene skal have det godt, så der sikres en høj grad af dyrevelfærd. Klavene går hos koen i ca. 6 mdr., herefter bliver tyrekalve og kviekalve skilt fra hinanden. Tyrene får foder efter ædelyst med den rigtige sammensætning af næringsstoffer så de vokser sig store. Efterfølgende sælges de enten som avlstyre eller slagtekalve. Kvierne skal enten indgå i avlen som ammekøer eller slagtes.
Kvæget går på græs fra ca. 1. maj til 1. dec., alt efter vejret, hvor de sikres en masse motion.

Transport til slagteri: Transporten til slagteri er meget vigtig, her må dyrene ikke opleve stress, da dette vil gøre kødet sejt. Hvis dyrene oplever stress vil de udskille homoner som bliver aflageret i kødet, og kødet vil da blive sejt.

Oksemørbrad er det møreste stykke kød. Mørbraden løber langs ryggen, hvor den gemmer sig under tyndstegen og fileten. Den kan steges hel eller skæres til engelske bøffer, tournedos eller chateaubriand. Engelske bøffer er helt traditionelle bøffer, tournedoserne har fået viklet bacon rundt om kanten, så de smager lidt af vildt, mens Chateaubriand er det midterste og største stykke kød af mørbraden, også kaldt ”middag for 2